Jeugd

(Training en activiteitenkalender zijn onder in deze pagina vermeld)

Algemene informatie  (van onze golfvereniging)

Golfvereniging Land van Thorn wil ook kinderen laten kennismaken met de golfsport. Vanaf 6 jaar kun je je aanmelden. Dit doe je door een email te sturen naar info@landvanthorn.nl.  Voor ieder kind bestaat de mogelijkheid om 2 kennismakingslessen te volgen.   Als dit goed bevalt en je gaat door word je geacht lid te worden. Je krijgt dan een inschrijfformulier dat je samen met je ouders moet invullen. Dit formulier kun je in het clubhuis krijgen, maar ook via de site. Je wordt dan aspirant lid. Je kunt dan verder (jeugd) lessen gaan volgen die gegeven worden door onze golfprofessionals Mark Osinga en Felix van den Heuvel. Er worden dan 10 lessen in het voorjaar en 10 lessen in het najaar gegeven; hierin worden de basiselementen van golf aangeboden. Het tarief voor 10 lessen bedraagt € 100,--. Daarnaast betaalt een aspirant jeugdlid € 50,--  op jaarbasis voor het gebruik van de golfmaterialen en oefenfaciliteiten en € 50,-- voor het lidmaatschap van de golfvereniging.  Na een jaar wordt je volwaardig lid. Een volwaardig jeugdlid betaalt € 165,-- op jaarbasis voor het baanlidmaatschap/speelrecht  en € 50,-- voor lidmaatschap van de vereniging.

Heb je direct eigen golfclubs nodig?

Als je begint met golf is het niet nodig om direct clubs aan te schaffen. Het is verstandig om je eerst goed te laten adviseren door je golfprofessional en je te oriënteren bij een golfshop.  Bij de (eerste) lessen kun je clubs lenen.

Waar moet je op letten?

Hierbij speelt je budget een belangrijke rol. Maar laat je niet te snel verleiden door een leuke aanbiedingsset of door gebruikte spullen van familie of vrienden, hoe goed dat ook is bedoeld. Golfclubs (of golfstokken) moeten passen bij je lichaamsbouw en golfswing. Een verkeerde set kan namelijk al snel leiden tot slecht balcontact, een verkeerde houding en verkeerde bewegingen en uiteindelijk ook tot blessures. Als je een set van een bekende kunt overnemen, neem deze dan mee naar de les en laat je professional beoordelen of die set geschikt voor je is. Over de aanschaf van golfclubs voor kinderen kun je hier alles lezen.

Samenstelling van de set

In het begin heb je geen hele set nodig. Een ijzer-5, -7, -9, pitchingwedge en sandwedge is vaak voldoende, aangevuld met een putter en een hout of hybride. Informeer of de set later nog is aan te vullen. Beter een goede halve set waarmee je nog een aantal jaren verder kunt, dan een minder goede hele set voor dezelfde prijs.

Kledingvoorschrift

Etiquette in de baan is een van de belangrijkste elementen van het golfspel. In een ronde golf moet je jezelf kunnen beschermen tegen wind en regen, maar ook tegen de warmte en de zon. We verwachten dat je goed gekleed op de baan komt.


Dit houdt in dat:

  • jongens een shirt met kraag en een korte of lange broek dragen
  • meisjes een shirt met kraag en een rok jurk of broek dragen
  • een spijkerbroek mag mits goed verzorgd

Golfschoenen

In de golfbaan zijn golfschoenen bijna altijd wenselijk en verplicht. Het is wenselijk om al snel goede golfschoenen met softspikes of vaste noppen aan te schaffen. Deze zorgen voor steun en grip met de ondergrond. Op de drivingrange zijn golfschoenen niet verplicht.

Wat is een golfhandicap?

De handicap van een golfer geeft aan hoe goed de speler is. Een handicap van 5 houdt in dat een speler een ronde van 18 holes in vijf slagen boven par kan spelen. Op een par-72 baan betekent dat een score van 77 slagen.
Het handicapsysteem maakt het mogelijk dat spelers van verschillende niveaus een min of meer gelijke strijd tegen elkaar kunnen spelen. 
Bij een handicap hoort een playing handicap. De playing handicap wordt vermeld op een handicapslagentabel op een golfbaan en geeft aan hoeveel slagen je krijgt op deze baan. De playing handicap varieert per baan, omdat niet elke baan even moeilijk of makkelijk is. Zo kan het zijn dat je met handicap 19,3 op de ene baan 18 slagen krijgt en op een andere baan 21.

 

Training volgt zsm

Datum

Activiteit

 

 
 

 

 

Training 1

 

Training 2

 

Training 3

 

Traning 4

 

Training 5

  
  
 

Training 6

 

Training 7

 

Training 8

 

Training 9

 

LJT wedstrijd

 

 

 

 

 

 

 

 

Activiteitenkalender

Eigen activiteiten:

 

 

 

 

 

Activiteiten georganiseerd door de LJT (Limburg Jeugd Trophy):

Datum

Activiteit

  
  
  
  

 

 

Inschrijven via jeugd@gvlandvanthorn.nl

 

Andere activiteiten, zie volgende site:

NGF wedstrijden

https://www.golf.nl/ngf-wedstrijden#?schedule

Open kalender

https://golf.nl/zelf-golfen/meer-en-beter-golf/wedstrijden

 

Status

  • Baan: open

  • Zomergreens

  • Qualifying: ja

  • Trolley's: toegestaan

  • Buggy's: toegestaan

Hunsel
10°C

Actueel

Mondkapje

Nadat Minister van Binnenlandse Zaken Ollongren vandaag 02-10-2020 na de wekelijkse Ministerraad bekend heeft gemaakt dat de regering mondkapjes dringend adviseert in publieke ruimten, nemen wij...


Coronaprotocollen 10 augustus 2020

Gaandeweg gaan wij gelukkig weer steeds meer terug naar de situatie zoals we gewend waren. Wij starten weer vanaf hole 1 en de starttijd is iedere 10 minuten. Informatie over de waarborging...


Meer nieuws
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.