Jeugd

In de winter is er geen jeugdprogramma.  Zodra het weer beter wordt kan er weer lekker gespeeld worden.

Ieder jaar bekijken we hoe we weer fijne groepjes kunnen samenstellen voor beginnende  kinderen en voor kinderen die al gevorderd zijn.

Het jeugprogramma bestaat uit 10 lessen voor de zomervakantie en 10 lessen na de zomervakantie. De kosten van dit programma hangen af van de samenstelling van de groep.  Als je met 2 kinderen les krijgt is dit duurder dan wanneer je met een groepje van bijvoorbeeld 6 kinderen bent. 

In maart kunnen we meer informatie geven.  Heb je belangstelling laat het ons weten zodat we je tijdig op de hoogte kunnen brengen van het nieuwe jeugdprogramma voor het komende jaar.

 

Heb je direct eigen golfclubs nodig?

Als je begint met golf is het niet nodig om direct clubs aan te schaffen. Het is verstandig om je eerst goed te laten adviseren door je golfprofessional en je te oriënteren bij een golfshop.  Bij de (eerste) lessen kun je clubs lenen.

Waar moet je op letten?

Hierbij speelt je budget een belangrijke rol. Maar laat je niet te snel verleiden door een leuke aanbiedingsset of door gebruikte spullen van familie of vrienden, hoe goed dat ook is bedoeld. Golfclubs (of golfstokken) moeten passen bij je lichaamsbouw en golfswing. Een verkeerde set kan namelijk al snel leiden tot slecht balcontact, een verkeerde houding en verkeerde bewegingen en uiteindelijk ook tot blessures. Als je een set van een bekende kunt overnemen, neem deze dan mee naar de les en laat je professional beoordelen of die set geschikt voor je is. Over de aanschaf van golfclubs voor kinderen kun je hier alles lezen.

Samenstelling van de set

In het begin heb je geen hele set nodig. Een ijzer-5, -7, -9, pitchingwedge en sandwedge is vaak voldoende, aangevuld met een putter en een hout of hybride. Informeer of de set later nog is aan te vullen. Beter een goede halve set waarmee je nog een aantal jaren verder kunt, dan een minder goede hele set voor dezelfde prijs.

Kledingvoorschrift

Etiquette in de baan is een van de belangrijkste elementen van het golfspel. In een ronde golf moet je jezelf kunnen beschermen tegen wind en regen, maar ook tegen de warmte en de zon. We verwachten dat je goed gekleed op de baan komt.


Dit houdt in dat:

  • jongens een shirt met kraag en een korte of lange broek dragen
  • meisjes een shirt met kraag en een rok jurk of broek dragen
  • een spijkerbroek mag mits goed verzorgd

Golfschoenen

In de golfbaan zijn golfschoenen bijna altijd wenselijk en verplicht. Het is wenselijk om al snel goede golfschoenen met softspikes of vaste noppen aan te schaffen. Deze zorgen voor steun en grip met de ondergrond. Op de drivingrange zijn golfschoenen niet verplicht.

Wat is een golfhandicap?

De handicap van een golfer geeft aan hoe goed de speler is. Een handicap van 5 houdt in dat een speler een ronde van 18 holes in vijf slagen boven par kan spelen. Op een par-72 baan betekent dat een score van 77 slagen.
Het handicapsysteem maakt het mogelijk dat spelers van verschillende niveaus een min of meer gelijke strijd tegen elkaar kunnen spelen. 
Bij een handicap hoort een playing handicap. De playing handicap wordt vermeld op een handicapslagentabel op een golfbaan en geeft aan hoeveel slagen je krijgt op deze baan. De playing handicap varieert per baan, omdat niet elke baan even moeilijk of makkelijk is. Zo kan het zijn dat je met handicap 19,3 op de ene baan 18 slagen krijgt en op een andere baan 21.

  
  
  
  
  
  

Inschrijven via jeugd@gvlandvanthorn.nl

 

Andere activiteiten, zie volgende site:

NGF wedstrijden

https://www.golf.nl/ngf-wedstrijden#?schedule

Open kalender

https://golf.nl/zelf-golfen/meer-en-beter-golf/wedstrijden

 

Status

  • Baan: open rekening houden met wateroverlast

  • Bij vorst wintergreens

  • non qualifying

  • niet toegestaan

  • niet toegestaan

Hunsel
6°C
Ledenmenu
Starttijden
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.